top of page

Bruksanvisningar

Välj produkt

På denna sida har vi lagt upp bruksanvisningar till de flesta av våra filterlösningar. Uppstår det frågor kring våra produkter eller andra områden hänvisar vi först och främst till vår F.A.Q (under konstruktion). Om du mot förmodan ej finner svar på dina frågor kan du kontakta oss via formuläret under Kontakt & länkar.
 
I framtiden kommer vi att uppdatera bruksanvisningarna för de vanligaste produkterna. Det kommer även finnas instruktionsvideor tillgängliga för att komplettera manualerna.
D1, G1

Duschfilter D1

Duschfilter D1

Duschfilter D10

D1 är ett effektivt duschfilter som använder sig av den nya, testvinnande filtertekniken; microspiralfilter. Denna teknik har en dokumenterad förmåga att rena vattnet från föroreningar.

 

Klarar att leverera upp till 25.000 liter kristallklart vatten innan filter-patronen indikerar att den behöver bytas. Vattenflödet är 9 - 11 liter/min.

G1 Standard

Kopplas snabbt och enkelt på kökskranen och när man vill ha kristall-klart, hälsosamt vatten så vrider man om en liten kran. Kan placeras fritt på passande ställe på diskbänken. Enkel att flytta.

Vår G1-enhet har kapacitet att filtrera bort bl. a. järn och arsenik beroende på vilket filter man använder.

G2, G3, Euro

G2 & G3

G2 

G2 & G3

English

Geysir & Strokkur

Geysir (1).jpeg

Geysir microspiral

Geysir

UF + kol

Strokkur

UF + kol

Strokkur

Microspiral

G2 är en vattenrenare med samma funktion och exakt samma filter-patroner som G1 - men för fast installation under diskbänken exempelvis. En egen kran (medföljer) installeras på diskbänken och man kan även dra en extra ledning till s.k. side by side-kylskåp med vattendispenser, för att få en ordentlig rening av vattnet där också.

 

G3 använder samma mikrospiralfilter men med ytterligare ett filterhus med en stor kolpatron.

Regenrerig, Dolphin

Kranrenare Euro & Smedur

Kranrenare Euro

Byta patron

Smedur kombi

Kanna Dolphin

Dolphin

En liten och behändig, men ändå effektiv vattenrenare som skruvas på kökskranen. Kan med fördel tas med på utlandsresa, till sommarstugan eller i husvagnen. Kapacitet för patronen är 3000 liter. När man vill ha kristallklart vatten för dryck, kaffebryggare, te, matlagning etc vrider man bara på ett vred. Baserad på samma högteknologiska princip som våra övriga, större vattenrenare.

Praktisk kanna att ta med på resan, i husvagnen, sommarstugan etc. Samma unika, och nästan lika effektiva filter som i de större anlägg-ningarna, men kan inte producera lika stor mängd filtrerat vatten. Kannan är genomskinlig med blå eller röda detaljer. Man fyller alltså på vatten upptill och vattnet filtreras automatiskt i fyra steg och rinner ner i den undre delen som rymmer 1,5 liter.

Kannorna har specifika filterpatroner för olika uppgifter; exempelvis järn och microorganismer som bakterier. Har man uran, järn eller arsenik i vattnet - se information för G1

NWU

Nuclear Waste Unit

N.W.U

Bruksanvisning och ritning för vår specialenhet "Nuclear Waste Unit".

Regenerering

Regenerering

Microspiralfiltret använder sig inte bara av en filtreringsmetod; utan i materialet finns även andra unika reningsmetoder riktade mot specifika föroreningar. Därför är det säkrast att regenerera materialet med jämna mellanrum, gärna i samband med rengöring av insidan av filtret och ytan på filtermaterialet.

bottom of page