top of page

Microspiralfilter

Filter med microspiraler är en unik metod att rena vatten. Det stoppar bakterier och parasiter, tungmetaller, läkemedelsrester och andra oönskade ämnen, medan nyttiga mineraler och spårämnen lämnas kvar. En stor fördel är att filtret mycket effektivt håller kvar de insamlade föroreningarna trots att det är fullt, även om trycket ökar. Microspiralfiltret fick Bäst i test av Pasteur Research Institute då denna metod att rena vatten visade sig vara effektivast. Filtret blir kontinuerligt testat av oberoende testlabb i Sverige, då tillförlitliga tester är det enda som kan bevisa att filter håller vad de lovar. 

 

Tester från Eurofins 2015 visar att filtret effektivt hanterar tungmetaller såsom bly och uran. När det gäller uran så bör man dock, för att vidmakthålla filtrets effektivitet så länge som möjligt, använda möjligheten att regenerera filtermaterialet med jämna mellanrum, och även vara medveten om att effektiv rening av uran kräver trycksatta filter, dvs inte gravitationsdrivna, som kannornas filter.

 

Nyare tester visar även att Bisfenol A (BPA) hanteras fullständigt, utan att vattnets hälsosamma egenskaper förminskas. 

 

Kostnaden är endast något öre/litern och filtret håller mycket länge om det rengörs och regenereras enligt instruktionerna.

Filtrering med hjälp av microspiralfilter

Hur fungerar microspiralfiltret?

Det unika materialet drar till sig och fångar upp det som inte är vatten. När patronen är fylld med oönskade ämnen avtar flödet men vanligtvis bör ett filter bytas en gång om året. Materialet arbetar på 4 sätt och ett av dessa illustreras till höger där det är tydligt att bara vattenmolekyler och mineraler på ett enkelt sätt kan komma igenom de spiral-formade porerna, med en storlek på 0,05-0,1 μm. Föroreningar såsom tungmetaller, medicinrester, mikroorganismer etc fastnar till stor del och kommer inte ut i vattnet igen, inte ens vid tillfälliga tryckökningar när filtret används i våra större filtermodeller (se G1, 2, 3).

 

Till vänster finns även en kraftig förstoring av det unika filtermaterialet: mikroporer med spiralformade, avsmalnande kanaler.

Här kan du läsa mer om våra Microspiralfilter

Förutom den effektiva mekaniska filtreringen som visas ovan så är filtermaterialet dessutom utrustat med en effektiv absorptions-funktion (till vänster) i och med en stark positiv (+) laddning som attraherar virus, bakterier etc och binder dessa till filterväggarna. Ett virus fångas upp av en spiralformad struktur med ca 40.000 laddade porer. Filtret har en enorm inre ytstruktur, upp till 500 m²/gram.

bottom of page